Blåbärsscones
Detta är perfekt som ett mellanmål eller en kvällsfika,
varför inte till frukost?
De var riktigt goda i alla fall och kommer att göras om x-antal gånger som mellanmål.
Och kommer såklart även göra dessa till fika när det känns rätt för scones istället för hemmagjorda kagor när man får besök!

Blåbärsscones
Ingredienser: 1 port
1dl Mjöl
1dl Mjöl
1dl Fiberhavregryn
1tsk Bakpulver
25g Smör
0,75dl Vanilj yoghurt
1dl Frysta blåbär
1nypa Salt
1dl Frysta blåbär
1nypa Salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 220grader.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke och tärna sedan ner smöret och häll i yorhurten.
Arbeta bara precis tills det blir en deg.
Häll i blåbären och arbeta snabbt in dom i degen.
Sätt ugnen på 220grader.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke och tärna sedan ner smöret och häll i yorhurten.
Arbeta bara precis tills det blir en deg.
Häll i blåbären och arbeta snabbt in dom i degen.
Gör 2 små scones eller en stor och lägg på en klädd plåt.
Nagga sconesen.
Nagga sconesen.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 10min.
Servera direkt!
Jag åt dom precis som de var (med kniv och gaffel).
Men det finns hur många olika sätt som helst att ha till, pröva er fram!

Bilderna får inte kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse!
Jessica Karolin Roj
Jessica Karolin Roj