Chokladkakor med jordnötsfrosting!

Dessa chokladkakor med jordnöts frosting är ju bara för J.Ä.K.L.A underbara.
Dom smälter bara i munnen och man vill bara äta flera stycken hela tiden.

Dessa kommer jag garanterat göra fler gånger, speciellt när man ska få besök eller ge bort.
Så alla får chansen till att smaka dom!

Idag bakade jag till mina föräldrar som ska få dessa imorgon bara helt så spontant.
Det är kul att ge bort ibland, blommor är inte riktigt min grej att ge bort. 
Något smarrigt att äta är ju mycket roligare och godare!

Grundreceptet kommer från Leila, jag har gjort om receptet lite efter eget tycke och smak:
http://www.leila.se/chocolate-chip-cookie-whoopies/recept/bakverk/index1,23.htm?id=2711

 
Chokladkakor:

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1,5 tsk vaniljsocker
75g mörk choklad

Jordnötsfrosting:

1 dl mjukt jordnötssmör
4,5 dl florsocker
1rad Smält mörk choklad (kan uteslutas)
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
2dl salta jordnötter

Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker och vänd ner det i smeten.
  4. Hacka chokladen och blanda ner i degen.
  5. Rulla dom i små bollar och lägg på en klädd plåt med mellanrum.
  6. Grädda dom i max 10min tills dom fått lite färg i mitten av ugnen.

    Jordnötsfrosting:
  1. Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  2. Tillsätt kaffe och rör snabbt ihop frostingen till en krämig konsistens.
  3. Rör ner hackade jordnötter.
  4. Lägg ihop kakorna med frosting mellan och ställ i kylen innan servering.
Bilderna får inte kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse!

Jessica Karolin Roj

Kommentera här: