Saffranspraliner & Pepparkakspraliner!

80 g pepparkakor
100 g mandelmassa
3 msk mjukt smör
1st rad mörk choklad
200 g vit choklad
1 krossad pepparkaka
Gör såhär:
1. Krossa pepparkakorna.
2. Riv mandelmassan och chokladraren
. Blanda det med pepparkakorna och smöret.
3. Trilla runda kulor och lägg på bakpapper.
4. Hacka chokladen och smält över vattenbad
. Doppa kulorna i chokladen. Strö över krossad pepparkaka. Låt stelna.

Till ca 20 stycken saffranspraliner behövs:
3/4 dl vispgrädde
0,25 g saffran (1/2 kuvert)
200g vit choklad (hackad)
25 g smör
Florsocker
1. Koka upp grädde och saffran.
Dra av kastrullen från värmen och tillsätt chokladen i den varm saffransgrädden, tillsätt även smöret i kastrullen och rör tills smeten är helt slät.
2. Låt smeten stelna i kylskåpet ca 3 timmar.
3. Ta upp lite smet i taget och forma till runda kulor, lägg upp på en tallrik med ett bakplåtspapper.
Jag ställde in dom i kylen ett tag efter att jag hade rullat dom eftersom det blir rätt kletigt om man håller på med dom förlänge.
4. Rulla dom sedan i florsockret.
Förvara sedan de färdiga pralinerna i kylen.


Jessica Karolin Roj
Åh, vad gott! Älskar den fina godisburken :D