Saffranspraliner & Pepparkakspraliner!

 
 
Pepparkakspraliner:

80 g pepparkakor
100 g mandelmassa
3 msk mjukt smör
1st rad mörk choklad

200 g vit choklad
1 krossad pepparkaka

Gör såhär:

1. Krossa pepparkakorna.

2. Riv mandelmassan och chokladraren
. Blanda det med pepparkakorna och smöret.

3. Trilla runda kulor och lägg på bakpapper.

4. Hacka chokladen och smält över vattenbad
. Doppa kulorna i chokladen. Strö över krossad pepparkaka. Låt stelna.
 
 
 
Saffranspraliner:

Till ca 20 stycken saffranspraliner behövs:

3/4 dl vispgrädde
0,25 g saffran (1/2 kuvert)
200g vit choklad (hackad)
25 g smör

Florsocker

1. Koka upp grädde och saffran.
Dra av kastrullen från värmen och tillsätt chokladen i den varm saffransgrädden, tillsätt även smöret i kastrullen och rör tills smeten är helt slät.

2. Låt smeten stelna i kylskåpet ca 3 timmar.

3. Ta upp lite smet i taget och forma till runda kulor, lägg upp på en tallrik med ett bakplåtspapper. 
Jag ställde in dom i kylen ett tag efter att jag hade rullat dom eftersom det blir rätt kletigt om man håller på med dom förlänge.

4. Rulla dom sedan i florsockret.


Förvara sedan de färdiga pralinerna i kylen.

 
 
Bilderna får inte kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse!

Jessica Karolin Roj
 

 

Kommentarer:

1 Kristin // The Chocolate Box:

Åh, vad gott! Älskar den fina godisburken :D

Svar: Ja, det var riktigt gott!Haha, fastnade för den direkt jag såg den. Så kan bara hålla med dig! :D
Jessica Roj

2 Suzanne BakeBelieve:

Men så underbart! Praliner och tryfflar och allt som hör dem till gör en så glad :) fina!

Svar: Verkligen!
Visst gör dom de, och perfekt att ge bort i en fin ask till nära o kära när man är bort bjuden! :)
Tack! :)
Jessica Roj

Kommentera här: