Banan-snacks med jordnötssmör och mörk choklad!

Jag satt här hemma en fredagkväll och var så jäkla sötsugen så det var sjukt.
Ville verkligen inte prega i mig massa godis eller chips.
 
Så fick mig en liten tankeställare med de sakerna jag skulle kunna tänka mig äta.
Det var banan, jordnötssmör och mörk choklad.
Har alltid mörk choklad hemma, det rekommenderar jag!
 
Säger bara en sak.
Det var riktigt förjäkla gott och enkelt var det med.
 
 
Ingredienser:
1st Banan
180-200g Mörk choklad
Jordnötssmör
 
Gör såhär:
 
1. Smält chokladen över ett vattenbad.
 
2. Skär bananen i lagom tjocka bitar, så jämna som möjligt.
Ta fram en stor bricka eller en plåt som är klädd med bakplåtspapper och lägg hälften av bananen på den, en bit ifrån varandra.
 
3. Bred på ett tunt lager med jordnötssmör på bananerna som ligger på brickan/plåtan.
(Jag la på en klick på varje banan som man sedan tryckte ut med bananen som man lägger på efteråt).
Lägg sedan på resterande bananer över de som är klädda med jordnötssmör.
 
4. Ta av kastrullen från plattan och ställ den brevid brickan/plåten.
Tag inte av skålen från kastrullen då försvinner värmen och chokladen stelnar snabbare.
Låt den stå och vila ett tag.
 
5. Ta en smörkniv (jag tog en av plast) och bred på chokladen istället.
Ni kan ta försöker att doppa dom, men det är jätte svårt, även jag som hållt på med bakning länge var det en extrem utmaning för.
 
6. När du tagit på choklad över alla så ställ dom i kylen.
 
7. Innan servering så ställ in dom i frysen i ca 15-20min.
Annars är dom rätt slaskiga och inte alls goda att äta.
De blir fastare efter att dom legat i frysen ett tag.
 
 
 
Bilderna får inte kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse!

Jessica Karolin Roj

Kommentera här: