Vit chokladmousse med chokladmousse!

Detta har blivit en av mina favoriter helt klart!
Och har enbart gjort det en gång...men fler kommer det att bli.

Gjorde detta till tjejerna som vart här igår och alla tyckte om det.


Ingredienser: 4port

Vit chokladmousse:
100g vit choklad
2 1/5dl vispgrädde
1st ägg

Chokladmousse:
100g Ljus choklad
1msk Kakao
2dl vispgrädde
2st äggulor

Bueno till garnering.

Gör såhär:

Vita moussen:
Börja med att separera äggulan och vitan. (ägget ska vara rums varm).
Varm chokladen över vattenbad.
Vispa samtidigt vitan från ägget till ett hårt skum.
Och vispa sedan grädden lätt (inte för hård).
Äggulan kan man vispa lite snabbt lätt.
Ta av bunken från kastrullen och rör ner äggulan snabbt!
Vänd ner äggvitan i grädden och vänd sedan ner chokladsmeten i grädden. Ställ sedan i kylen!

Chokladmousse:
Separera äggulorna och äggvitorna.
Smält chokladen över vattenbad.
Vispa samtidigt grädden lite lätt (inte för hård).
Ta av bunken med chokladen när den är helt smält.
Vispa äggulorna lite lätt snabbt och rör ner snabbt i den smälta chokladen.
Vänd ner den smälta chokladen i grädden snabbt och ställ sedan i kylen.


När mousserna ståt i kylen i ca 1 timme och börjat bli tjockt och lite fast så ta ut som och ta fram "serverings skålen".
Börja med att lägga vit mousse på halva delen och chokladmousse på andra halvan (rätt mycket, så skålen nästan fylls) men inte all mousse, spara lite!
Ställ in alla skålar i kylen igen och låt stå i 15min till.

Ta ut alla skålar igen och lägg resterande av den vita över chokladmoussen i skålen och tvärtom.
Ta en vanligt kniv eller något tunt och rör lite slarvigt.

Dekorera med bueno och ställ i kylen i minst 2 timmar till.

Servera som den är eller riv över choklad ev hackade nötter.
Låt fantasin flöda!







Bilderna får inte kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse!
Vill man ha receptet på sin blogg, får man gärna länka vart ifrån det kommer!

Jessica Karolin Roj

Kommentera här: