Marängtårta med rice krispies med chokladganache, kola & banan

Denna tårta är bara så U.N.D.E.R.B.A.R.T god!
Man kan äta hur mycket som helst av den...och den är sjukt enkel att göra!!

Denna måste man bara bjuda minst en gång på när man ska festa till det lite..säger det bara!
Annars missar ni verkligen något...
 
 
Marängtårta med rice krispies med chokladganache, kola & banan
 
Marängbotten:

4 äggvitor
ett par droppar citronsaft
3 dl strösocker
2-3dl Rice krispies

Mörk chokladganache:
1,25 dl vispgrädde
170g hackad mörk choklad
2 msk ljus sirap
2 msk smör 

Topping:
2 dl vispgrädde
1,5 tsk vaniljsocker
1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche
1 skivad banan
25g hackad mörk choklad


Gör såhär:


Marängbotten: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor med citronsaft till en luftigt skum.
Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills marängen är glansig och styv.
(Vänd skålen upp och ner och marängen ska "stanna" i skålen ;) )
Rör försiktigt i rice krispiesen, blanda inte för mycket utan vänd bara några gången.
Bred ut marängen till en rund botten på en bakplåtspapperklädd plåt (gör den så stor det bara går) och grädda i mitten av ugnen i ca 45 min och stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar på eftervärmen.

Mörk chokladganache: Smält alltsammans i en kastrull på svag värme och låt sedan stå i kylen ett par timmar innan användning.
Ta fram några minuter innan du ska bred på denna på tårtan och rör lite i den.

Topping: Vispa grädden fluffigt tillsammans med vaniljsockret. Toppa marängbotten med chokladganachen, vispad grädde, karamelliserad mjölk och skivad banan. 
Strö sedan över den hackade chokladen.

SERVERA!

 

Grundreceptet är ifrån http://byjennie.com som jag gjort om efter eget smak och tycke!

 

 
 
 
 
Bilderna får inte kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse!

Jessica Karolin Roj
 

Kommentera här: